Weggeefwinkel Assen

image

Marjan IJzerman van Stichting Budget Support Assen heeft een volle agenda. Onder haar leiding zet een groep vrijwilligers zich met hart en ziel in voor de inwoners van Assen, met name voor mensen die financieel en/of sociaal in moeilijkheden zijn geraakt. Marjan vertelt…..

 

‘Niemand heeft erom gevraagd om in problemen te raken. Het kan ook de beste onder ons overkomen’, vertelt Marjan, daarom hanteren wij niet alleen een inkomensgrens. Het gaat om de situatie waarin mensen zich op dat moment bevinden. Je kunt wel een hoog inkomen hebben, maar als je er door problemen niet over kunt beschikken, ontstaat er een humanitaire noodsituatie. Ook dan kan iemand bij ons binnenlopen om te vragen of wij tijdelijk hulp kunnen bieden met bijvoorbeeld advies, noodhulp, de weggeefwinkel’.

Weggeefwinkel

Weggeefwinkel Assen

 

Wij spreken elkaar in de Weggeefwinkel, gevestigd in de A.H.G. Fokkerstraat 24 in Assen. Terwijl zij mij rondleidt door het kortgeleden opgeknapte pand, valt het mij op hoe overzichtelijk de ruimte is ingedeeld. Er staan rekken met gesorteerde, schone en hele kleding voor zowel kinderen als volwassenen. Ik zie ook schoenen in alle maten, vrolijk opgesteld in open schoenenkasten. Het geheel heeft een warme uitstraling.

 

Weggeefwinkel

Marjan IJzerman

Bij een kop koffie raken we in gesprek. Marjan zegt, ‘Je denkt waarschijnlijk, wát een hoeveelheid! Maar het is ook zo weer weg, hoor. We gaan wel even in gesprek, om na te gaan of iemand onze hulp echt nodig heeft. Zo zorgen wij ervoor dat de kleding en spullen goed terecht komen, vertelt Marjan verder, we kunnen trouwens altijd schone, hele kleding, schoenen en speelgoed gebruiken’.

 

Doet Stichting Budget Support nog meer?

Mijn vraag lijkt haast onbeleefd….. ‘Jazeker, vertelt Marjan enthousiast, wij geven ook interactieve budget trainingen. Door middel van korte sketches spelen wij allerlei situaties na waarin je voor een dilemma komt te staan. Welke keuze maak je dan als je nauwelijks budget hebt om van rond te komen. Het is een groot succes. Met elkaar, de cursisten en de trainers, hebben wij een geweldige middag. Er wordt actief meegedacht door de cursisten. Tijdens het oefenen hebben wij, cursisten en trainers, veel plezier. Zo hebben wij er allemaal iets aan’.

Meer lezen over Stichting Budget Support

Ik ben onder de indruk geraakt van Marjan ’s enthousiastme en haar niet aflatende inzet. Met de afspraak dat we elkaar zeker weer zullen zien, neem ik afscheid….tijdelijk…. Wat een fijne vrouw!