Hoge Raad


Hoge Raad geeft twee arbeidsongeschikte ex werknemers gelijk.

Hoge Raad geeft twee ex werknemers gelijk.

Bent u vóór 1 januari 2012 arbeidsongeschikt geraakt? Dan kan het financieel interessant voor u zijn om het arrest van de Hoge Raad te lezen over dit onderwerp.

Tot 1 januari 2012 bouwden arbeidsongeschikte werknemers in Nederland alleen vakantiedagen op over de laatste 6 maanden dat zij in dienst waren bij hun werkgever. In de Europese richtlijn worden ruimere regels gehanteerd.

De Hoge Raad is volkomen duidelijk in haar standpunt: Twee arbeidsongeschikt geraakte ex werknemers zijn in het gelijk gesteld over de verrekening van hun vakantiedagen nadat zij vanwege arbeidsongeschiktheid uit dienst zijn getreden. De reden hiervoor is, dat de Nederlandse wet niet op tijd is aangepast aan de  Europese richtlijn. Als gevolg van het arrest van de Hoge Raad heeft een aantal arbeidsongeschikte geraakte ex werknemers, de Nederlandse overheid aansprakelijk gesteld voor de financiële benadeling. Zij hebben een schadeclaim ingediend bij het ministerie van Sociale Zaken.

Mogelijkerwijs zijn nog niet alle arbeidsongeschikt geraakte ex werknemers van voor 1 januari 2012 ervan op de hoogte, dat zij tot de groep benadeelden kunnen behoren.

Op de site van het ministerie van Sociale Zaken wordt de informatie over dit onderwerp regelmatig bijgewerkt. Het is aan te raden om af en toe een kijkje te nemen naar de laatste stand van zaken. Het ministerie onderzoekt de gevolgen van het arrest.

Meer lezen: Arrest Hoge Raad

Lees ook: Ministerie van Sociale Zaken